kép

Keresés:

Szerző: Marton Mária

A szerzőről:

Több, mint 25 éve rendszeresen publikál, 1997-ben és 98-ban drámakötetei jelentek meg. 1997-ben díjat nyert a magyar Rádió drámapályázatán. Bádogszív című drámáját  az  R.S.9. Színház, az Egy szoknya emlékét  a Komédium mutatta be. Regényein kívül több interjúkötete is megjelent:   Lázár Ervinről, Csukás Istvánról, Varga Imréről. 
    
 

   
    
    

 

         Me

      
 


A szerző művei:

Istentelen század

Marton Mária

424 oldal, keménytáblás 2980 Ft

"Az Istentelen század című regény, joggal állíthatom, a kor nagy társadalmi regénye. Számos dokumentumokra épülő írás, forgatókönyv jelent meg az elmúlt negyven-ötven évről, de igazi szépirodalmi mű nemigen. Mi Marton erénye? Mint a többi írásaiban is, képes úgy analizálni, hogy az olvasó magára ismer, miközben fekete humora sosem hagyja el."

Tájképre nincs idő
Szocialista lányregény

Marton Mária

279 oldal, keménytáblás 2600 Ft

A regény nem akarja áltatni olvasóját: szó sincs benne a szocializmus védelmezéséről, mint ahogy távol áll szándékától e korszak utólagos, dühös leleplezése is. Sőt, jótékonyan nélkülözi a visszatekintő elbeszélések feledékenységét és édes-keserű fűszerét, a nosztalgiát. Akkor hát mit akar ez a regény? Talán nem többet, de nem is kevesebbet: visszanézni egy korra – amit jobb híján szocializmusnak nevezünk –, hogy éltek, szenvedtek és szerettek itt emberek…
 


kép