kép

Keresés:

Szerző: Kellei György

A szerzőről:
 Kellei György író-újságíró, több évtizeden át a Veszprémi napló munkatársa volt. Balatonfüreden él, több krimije jelent meg: A gyilkos késve érkezik, Négykezes gyilkosságok (Nemere Istvánnal), Kyr főfelügyelő a Riviérán, Valaki a ködben, Meghalni nyáron, Halálos ősz Marseille-ben, A pekingi zsoké, Bejárat a mennyországba, Az ikrek bosszúja, Bejárat a pokolba.
A szerző művei:

A sakál éjszakái

Kellei György

496 oldal, keménytáblás 3990 Ft

 A főhős irodalomtörténész, aki a nyári hónapokra egy Balaton-közeli falusi házba költözik, hogy megírja tanulmányait. A munkából azonban nem lesz semmi, mert rejtélyes események történnek körülötte: feldarabolt nő végtagjai kerülnek elő az istállóból, majd egy reggel ismerős férfi holtteste fekszik a kerti fürdőkádban. Szaporodnak a hullák, akiknél egy-egy szál Kozmosz cigarettát találnak a nyomozók, de az indítékot sokáig homály fedi. Melis Zsolt időközben ceruzával írt, titokzatos levélrészletekre bukkan. A nyomozás során fokozatosan gyanúba keveredik. Az idős alezredes őt vádolja a gyilkosságokkal, ezért Melis saját szakállára gátlástalanul nyomozni kezd. Társa is akad: egy nyugdíjas, párizsi főfelügyelő. Hova vezetnek a szálak: Bécsbe, Munkácsra vagy Genfbe? Él-e még az 1945-ben elrabolt kislány?

Az elátkozott villa

Kellei György

296 oldal, kartonált 3300 Ft

Modini Károly sikeres festőművész feleségével visszaköltözik abba a Balaton-parti villába, ahol gyerekkorát töltötte. Idős pap barátja hiába figyelmeztette annak idején, hogy soha ne térjen vissza ifjúságának helyszínére, mert a boldog múlt visszahozhatatlan. A májusi házszentelőt hamarosan gyilkosságok követik. Modini a villa halljában gyerekkori pajtása holttestére bukkan. Később újabb gyilkossággal szembesül. Ennek az áldozatnak is késsel metszették el a torkát. Két feltételezett tanút is megölnek. A tettes jégcsákányt és korcsolyát hagy hátra; a véres nyár megtelik az emlékek jeges, dermesztő titkaival. Ebbe a halálos környezetbe tér haza Amerikából szabadságra a házaspár asztrofizikus lánya, aki a fiatal rendőrhadnagynak segít a nyomozásban. De mások sem tétlenkednek a meglepő fordulatokban bővelkedő regényben.
 


kép