kép

Keresés:

Szerző: Molnár Miklós

A szerzőről:
  1952–1956 között a kunszentmiklósi Damjanich Gimnáziumban tanult. 1956–1957 között szülővárosában volt fényképész tanuló. 1957–1961 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola filmoperatőr szakos hallgatója volt Illés György osztályában. 1961-től operatőr a Magyar Televízióban . 1961–1964 között az MTV Híradó munkatársa, majd a Koordinációs Főosztály vezető operatőre volt. 1991–2006 között a Szent István Egyetem kommunikáció szak tanára volt, 2005 óta címzetes egyetemi tanár. 1996–2003 között a Magyar Televízió külső munkatársa volt.
Vezető operatőre volt számos vetélkedőnek, ismeretterjesztő sorozatnak, zenés műsornak, kb. 50 tévéjátéknak, tv-filmnek, kb. 100 dokumentumfilmnek. Új video- és filmtrükkeljárásokat dolgozott ki. 1984-ben új fotótrükköt dolgozott ki, az RM-eljárást. Balázs Béla-díjas.
Több könyve jelent meg, az az első regénye.


A szerző művei:

Filmszakadás

Molnár Miklós

336 oldal, kartonált 3300 Ft

 A szerző írja regényéről: A II. világháború utáni években játszódó regény férfi főhőséről gyermekkori emlékem is van. Akkor Dunavecsén laktam, ahol hősöm járásbírósági tisztviselő volt, hétvégeken mozigépész. Egyszer megszólítottam, és elszakadt filmszalagot kértem tőle, hogy kurblis filmvetítőmmel lejátszhassam. Nagy boldogságomra felvitt a gépházba, és kaptam tőle kimaradt filmrészleteket, magyarázattal, hogyan ragasszam össze azokat. Az egyik hétvégén, bánatomra elmaradt az előadás, mert a gépész nyomtalanul eltűnt. A községben azt suttogták, hogy elvitte az ÁVH, mert a találmánya eladásáról nyugatiakkal tárgyalt. Az volt a szóbeszéd, hogy kémkedett. Egyesek szerint disszidált, mások az elfogásáról tudtak. Már felnőtt voltam, elfoglalt operatőr, de azért még mindig foglalkoztatott a rejtélyes eltűnés. Hosszú évekig kutattam, megismertem egy különös szerelem történetét. Az emléktöredékek alapján fogtam hozzá e regény írásához.     A 2015-i ünnepi könyvhét könyve.

Végső forgatás

Molnár Miklós

264 oldal, kartonált 2900 Ft

 Izgalmas, drámai fordulatokban bővelkedő szerelmi történet, amelyből nem hiányzik az erotika, a gyilkosság, a misztikum és a humor sem. A regény – a Filmszakadás folytatása – változatos helyszíneken pereg, Dunavecsétől Londonon át, skóciai kitérővel, egészen Kaliforniáig és vissza, az 56-os forradalom idején a szabadságért harcoló magyar városokba: Mosonmagyaróvárra, Budapestre, majd újra Dunavecsére. Sok ismert ember is feltűnik a filmszerű regényben. Az epizódszereplők között ott van Sebes Gusztáv, Puskás Ferenc és az Aranycsapat több tagja a 6:3 idején; hőseink Hollywoodban találkoznak Elizabeth Taylorral és a fékezhetetlen  James Deannel,  de olvashatunk többek között  Sir Alexander  Korda filmrendezőről, Ingrid Bergmanról és Sir Laurence  Olivierről. A történetben szerepet kap a hírhedt  Josef Mengele és az Amerikába menekült nácik világa is.  A regény gyors tempójával, árnyalt jellemrajzával, lélektani hitelességével garantáltan leköti az olvasót.
 


kép