kép

Keresés:

Szerző: Köves József

A szerzőről:

 Köves József (1938- ) író, újságíró, könyvkiadó.  1959-1970 között az Állami Könyvterjesztő Vállalat propaganda előadója, majd egy üzemi lapnál újságíró. 1972-től  a Művelt Nép Könyvterjesztő sajtócsoportjának vezetője, majd a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése propaganda osztályának vezető helyettese volt. 1985-1993 között a Rádióban dolgozott. Több novellás kötete, kisregénye, ifjúsági regénye jelent meg.  1991 óta a K.u.K. Könyvkiadó vezetője. Megírta a könyvnapok történetét Murányi Gáborral (A könyvhetek krónikája, 2004). A közös kutya című gyerekregényéből tévéfilm is készült. A legnagyobb vicckönyv és más vicckönyvek gyűjtője-szerkesztője.

A szerző művei:

A legnagyobb vicckönyv

Köves József

456 oldal, keménytáblás 4400 Ft

Ez a viccgyűjtemény, amelyet most két kezében tart a Tisztelt Olvasó, kétféleképpen is a legnagyobb: egyrészt világrekord, mert soha ekkora mennyiségű vicc még nem jelent meg egyetlen kötetben; másrészt ilyen méretű vicckötet sem létezett még soha: hiszen nem is könyv, hanem igazi album.

Bölcsek ajándéka mindenkinek
Gondolatok az évminden napjára

Köves József

218 oldal, díszkötéses 2900 Ft

Hol megszívlelendő, hol humoros, hol érdekes gondolatok díszes gyűjteménye ez a kötet, nagy gondolkodók, írók, közszereplők elmés mondásai egy egész esztendőre. A gyönyörű kötet igazi ajándék. Változatlan, új kiadás!

Bölcsek szíves ajándéka
Gondolatok az év minden napjára

Köves József

216 oldal, díszkötéses 2900 Ft

A Bölcsek ajándéka évről évre megjelenő kötetei szép és népszerű ajándékok. Ez most a nagy sikerű könyv új, változatlan kiadása.

Bölcsek ajándéka neked

Köves József

216 oldal, díszkötéses 2900 Ft

Bölcs gondolatok az év minden napjára, díszkötésben.

A közös kutya

Köves József

160 oldal, keménytáblás 1800 Ft

Melyik gyerek nem vágyik kiskutyára? Ám a lakótelepi lakásban az efféle álmok megvalósítása nehéz. A regény kis hősei közösen vállalják egy talált kutya gondozását. A kedves, vidám történet televíziós filmváltozatát gyakran tűzi műsorára a Magyar Televízió. A könyv a mai fiatal szülők kedvenc olvasmánya volt annak idején. A vidám rajzokat Sajdik Ferenc készítette.

Anekdoták aranykönyve
Mosoly mindenkinek

Köves József

180 oldal, díszkötéses 3300 Ft

  A legnagyobb vicckönyv és A zsidó humor aranykönyve gyűjtő-szerzőjének ez az ajándéknak (is) való könyve abc-rendben közöl mulatságos, szellemes anekdotákat magyar és nem-magyar hírességekről. A szerző elképzelése szerint nem a régies tempójú, derűs hangvételű, hosszasan magyarázó történetek kerültek a kötetbe, hanem a felgyorsult korunknak megfelelő, gyorsan poénig jutó – tehát vicc-szerűen poénos – anekdoták. Műbőr kötésben igazi karácsonyi ajándék!

Kis-Nagy vicckönyv
A legnagyobb vicckönyv kisöccse 3500 viccel

Köves József

264 oldal, keménytáblás 2990 Ft

 A legnagyobb vicckönyv után íme, a folytatás, annak bizonyítékaként, hogy mindig vannak új viccek. És új vicctípusok is: most például a régebbiekhez betolakodott egy szőke nő .

Bölcsek küldték ajándékba
Gondolatok az év minden napjára

Köves József

216 oldal, kartonált 2900 Ft

Ki hallgat meg egy villamost?
I. M. Ö. I.

Köves József

128 oldal, kartonált 1500 Ft

 „Ebben a könyvben vannak új és régi írások. Vannak olyanok, amelyek már korábbi könyveimben is felbukkantak, és olyanok is, amelyek eddig még soha sehol nem jelentek meg. Nem akartam két bőrt lehúzni egy rókáról – manapság nem is érdemes, nem fizetik olyan jól az irodalmat. Sőt, sehogy sem fizetik. Hogy néhány régebbi, már publikált írásomat is beleszerkesztettem e könyvecskébe, annak egyetlen oka az, hogy nagyon ideillenek. Ebbe a szerkezetbe – talán érezni fogják az olvasók is. Az ajánlás – I. M. Ö. I. – nem megfejthetetlen rejtély. Egyik „mesterem” emlékének szól. Akitől tanultam, de akit nem lehet utolérni egy-kétpercesekben.” (K. J.)

Elfelejtett királynők
Szépségek és sorsok

Köves József

144 oldal, keménytáblás 3800 Ft

 Miss Európát először 1920-ban választottak. Korábban jóval szemérmesebb volt a világ. A kor nőjét fűzőbe szíjazták, hogy leszorítsák derekát, s ha kellett, még ruhatömésekkel is igyekeztek formásabbá tenni. A divat forradalma volt a szépségversenyek elindulása. Az első Miss Magyarországot (akkor Miss Hungáriát) 1929-ben választották, s még abban az évben Az első Miss Magyarországot (akkor Miss Hungáriát) 1929-ben választották, s még abban az évben Európa Szépe is lett. Ez a gazdagon illusztrált album bemutatja a Miss Magyarország szépségversenyek történetét és nyerteseit  1929-től a háború utáni első nagy versenyig. Olyan ismert és kevésbé ismert nevekkel és sorsukkal találkozhat az olvasó, mint Simon Böske, az első szépségkirálynő, a neves filmszínésznő Tasnády Fekete Mária, a legszebb szemű Gál Júlia vagy a világsztárrá és botrányhősnővé vált Gábor Zsazsa.

Bambi, Közért, Kupleráj
Szubjektív szótár

Köves József

224 oldal, kartonált 2500 Ft

  Ez egy szótárjel: ~ Csak azért mondjuk, hogy a kedves olvasó ne lepődjön meg, ha sok ilyet talál: ~ Lexikonokban, szótárakban a szócikkek címszavait csak egyszer írják ki teljesen, azután már végig a kezdőbetűvel és a ~ jellel rövidítik az ismétlődő kifejezéseket. A T. Olvasó vegye úgy, hogy szótárt olvas. Vagy tudja be a szerző lustaságának. Vagy azon apró játékosságok egyikének, amelyek ebben a retrószótárban fölfedezhetők. Az öt évvel korábbi könyvhöz képest megduplázódott a címszavak mennyisége. A múltról (régebbi átkosokról) szólnak ironikusan, játékosan, személyes emlékek sokaságával - a múlt század ötvenes-hetvenes évek eseményeiről,   alakjairól, tárgyairól, amelyekre a fiatalabbak (a többség) nem emlékezhetnek, az idősebbek pedig visszamosolyoghatnak rá. Idősnek-fiatalnak szórakoztató, bármennyire szubjektív is ez az öt évvel ezelőttihez képest duplájára nőtt szótár, melynek számos szócikkét a 168 Óra is közli.

Hajlékony hajléktalan

Köves József

232 oldal, kartonált Ft

Ennek a regénynek nem sok köze van a mai hajléktalan-problémákhoz. Vagy mégis? Évekig írtam, mert valahogy sosem tudtam a végére jutni - a főhős nem engedte. Se így, se úgy… Ezért hát – bár most befejeztem – a történetnek nincs igazán vége. A hősöm (hős? ugyan!) hajléktalan, aki igencsak megismeri a szállók, az utca, az aluljárók, a piac életét. De mégse igazi hajléktalan, mert ő egy laza fél-értelmiségi, aki mindig érzi, hogy egyszer majd talpra áll. Hogy hogyan sikerül, arról szól ez a történet, afféle kópéregény a huszonegyedik század első éveiből.   (K. J.)

Színházi anekdoták
Mosoly mindenkinek

Köves József

204 oldal, díszkötéses 4980 Ft

A díszes, ajándéknak való könyv színházi anekdotákat tartalmaz – két részben. A legegyszerűbben osztottuk ketté a mulatságos kis történeteket: a magyar és a külföldi színi világ anekdotáira. Persze a színház nemcsak a színészek játszóhelye: szerepelnek ebben a gyűjteményben színészek, rendezők, a színházzal, mozival kapcsolatba került írók, zeneszerzők és előadóművészek is. A kötet – akárcsak a gyűjtő korábbi könyve, az Anekdoták aranykönyve – alfabetikus sorrendben közli a derűs sztorikat, a magyarokat és a külföldieket is. Korunk már régen nem a pipaszó melletti derűs csevegések, a hosszas elbeszélő mód mikszáthi kora. Azokat az anekdotákat válogattuk össze, amelyek tömörek és – akár a viccek – csattanóra törekednek.

Színházi anekdoták
Mosoly mindenkinek

Köves József

204 oldal, díszkötéses 4980 Ft

A díszes, ajándéknak való könyv színházi anekdotákat tartalmaz – két részben. A legegyszerűbben osztottuk ketté a mulatságos kis történeteket: a magyar és a külföldi színi világ anekdotáira. Persze a színház nemcsak a színészek játszóhelye: szerepelnek   ebben a gyűjteményben színészek, rendezők, a színházzal, mozival kapcsolatba került írók, zeneszerzők és előadóművészek is. A kötet   – akárcsak a gyűjtő korábbi könyve, az Anekdoták aranykönyve – alfabetikus sorrendben közli a derűs sztorikat, a magyarokat és a külföldieket is.   Korunk már régen nem a pipaszó melletti derűs csevegések, a hosszas elbeszélő mód mikszáthi kora. Azokat az anekdotákat válogattuk össze, amelyek tömörek és – akár a viccek – csattanóra törekednek.
 


kép