kép

Keresés:

Szerző: Varga Kitti

A szerzőről:
A szerző írja: 1992- ben születtem. Tanulmányaimat a Bugát Pál Szakközépiskola környezetvédelmi szakán kezdtem meg az általános iskola után. Eredetileg az egészségügyi szakra jelentkeztem volna követve a családi hagyományt de helyette fekete bárányként más vizekre kellett eveznem,  mert folyton elájultam a vértől. ( Ez a mai napig is így van).
Mikor már azt hittem tizennyolc évesen, hogy révbe érek akkor bizony rá kellett ébrednem; hogy  legnagyobb siker amit elérhetek majd a jövőben  a környezetvédelem terén: ha nem felejtem el meglocsolni a virágaimat.
Érettségit szereztem és Főiskolára mentem. Kommunikáció szakra.
Az egyik tanárom szépírói kurzusán jöttem rá; hogy van érzékem az íráshoz amikor az egyik novellám egész nagy sikert aratott a csoportban.
Így visszagondolva azt hiszem ott kezdődött el minden. 
A szerző művei:

Amikor lejár az idő

Varga Kitti

224 oldal, kartonált 2800 Ft

Mit tennél, ha egy olyan világba születnél, ahol minden ember egyformán látja a saját és mások halálának időpontját? Ha létezésed minden egyes pillanatát beárnyékolná annak a napnak a dátuma, amikor számodra minden véget ér majd?  - teszi fel a kérdést Kymin, aki az életén átvezetve cáfolja meg az olvasó nyilvánvalónak tűnő válaszait. Kymin huszonnégy éves lány, a feje felett lebegő számok azt mutatják, hogy egy év két hónap tizenöt óra és nyolc perc van még hátra az életéből, amit arra áldoz, hogy megmentse magát. A regény világában minden ember fölött ott lebeg a halála időpontja, de a főhőssel ellentétben a legtöbbjük nem küzd ellene, természetesnek veszi. Ezek a számok határozzák meg az életüket. Az iskolai tantervet, a munkavállalást, a párválasztást, de még az olyan hétköznapi cselekedeteiket is, mint az ügyintézés vagy a bevásárlás. Kymin úgy dönt: nem nyugszik bele a sorsába...
 


kép