kép

Keresés:

Szerző: Aszlányi Károly

A szerzőről:

Aszlányi Károly (1908-1938)  valójában az egykor Orsovával szemben fekvő Duna-szigeten, Ada Kaleh-n látta meg a napvilágot. Nagybecskereken tanult. Élt Bécsben és Németországban, Dániában zeneiskolába is járt. A Sporthírlap belső munkatársa is volt.
1927-ben A hóember című írásával díjat nyert a Nyugat novellapályázatán.
Az író halála sem pontosan az ismert helyszínen történt, hanem a Doroghoz közeli 57. kilométerkő mellett, ahol autóvezetés közben, hogy megmentsen egy az úton átszaladó gyermeket, elrántotta a kormányt, egy fának szaladt és szörnyethalt.A szerző művei:

Aludni is tilos

Aszlányi Károly

360 oldal, kartonált 3300 Ft

A regény főhőse egy testi és szellemi tartalékait felélt fiatalember, aki minden lehető és lehetetlen pillanatban álomba zuhan: utcai esőben és kávéházi fülledt melegben, a bútorkereskedő mintatermében és egy asszony mellett az ágyban - s tíz, száz és talán ezer helyzetben még. A talaját vesztett mérnök, Tóth Flórián sorsának alakulását követhetjük nyomon az ázott utcákon át: a selyemfiú és az öntudatos munkanélküli kettéhasadt énjét, a szegény fiatalember és a grófnő szerelmét, vagy éppen a rácsimpaszkodó modern amerikai bakfissal folytatott viszonyát.Egy sajátos hajléktalansors a XX. század 30-as éveiből.
 


kép