kép

Keresés:

Szerző: Habe, Hans

A szerzőről:

 A Hans Habe (1911-1977) néven közismertté vált magyar származású regényíró Békessy Jánosként látta meg a napvilágot. Kilenc éves korában édesapjával Bécsbe emigrált. Újságíróként vette fel a neve betűjeléből alakított Habe nevet.  Első regénye, a Hárman a határon át 1937-ben jelent meg, a könyvet az Anschluss után nyilvánosan elégették. Habe nem mindennapi sorsot tudhat maga mögött. Az amerikai hadsereg sajtótisztjeként újjáalakította a háború után a német sajtót. Élete 66 éve alatt 6 felesége volt, 18 napilapot alapított, 23 regényt írt, amelyek szerte a világon több mint 15 millió példányban, 20 nyelvre lefordítva jelentek meg. Thomas Mann született regényírónak nevezte. Fontosabb művei: Ha elesnek mellőled ezeren, A küldetés, Ilona, Halál Texasban, Palota  Velencében, Ilona, Tarnovszka grófnő, Tiltott övezet.

A szerző művei:

Ilona

Habe, Hans

784 oldal, keménytáblás 4200 Ft

A nagyregényben megelevenedik a századforduló és a második világháború utáni évek történelme az 1956-os forradalom leverését követő évekig. A mű három nő - anya, leánya és unokája - életútját ábrázolja. Középpontjában Ilona áll, egy magyar állomásfőnök leánya, aki már gyermekkorában kiválasztottnak érzi magát, s tudja: különleges sorsot él majd meg.Az élet látszólag igazolja a korán önállóságra törekvő lányt. A szerencse - minden tragikus esemény ellenére - végigkíséri öregkoráig.

Halál Texasban

Habe, Hans

304 oldal, keménytáblás 3200 Ft

Hans Habe műve a XX. század történetének egyik legbaljósabb eseményét idézi fel: John Fitzgerald Kennedy meggyilkolását. Az író 1963 őszén - ügyeit intézendő és a viszontlátás élményére vágyva - Amerikába hajózott. Több mint két hónapig időzött az Egyesült Államokban, New Yorkon és Washingtonon kívül bejárta az „ellenséges" belföldet, az ország déli és délnyugati részeit is. Tanulmányútja már a végéhez közeledett, amikor eljött november 22., és eldördült Dallasban a merénylő fegyvere...

Tiltott övezet

Habe, Hans

560 oldal, keménytáblás 3800 Ft

1945. A legyőzött Németországot négy megszállási övezetre osztják. A városok romokban hevernek, sebesültek, földönfutók mindenfelé; az általános ínségben virágzik a feketekereskedelem és a korrupció. Ám mindez semmi azoknak az embereknek a lelkében dúló káoszhoz képest, akik München amerikai szektorában küzdenek boldogulásukért.

Tarnovszka grófnő

Habe, Hans

432 oldal, keménytáblás 4200 Ft

  A szerzőt évtizedekig foglalkoztatta a különleges történet: a grófnő élete - amely egy orosz birtokon kezdődött és a velencei női börtönben végződött, s amelynek közbenső állomásai Európa nagyvárosai és legelőkelőbb fürdőhelyei, szanatóriumai, illetve bordélyai és bíróságai voltak. A bűnper velencei főtárgyalása lázba hozta az egész világsajtót. Tarnovszka sok évi fogházbüntetést kapott. Kiderült a bűnügy komor háttere, amelynél szövevényesebbet keveset produkált a kriminalisztika. A vörös hajú szépség egyike volt kora legelvetemültebb vampjainak. Vőlegényét, Kamarovszkij grófot egy Naumov nevű orosz diákkal agyonlövette. De előbb rávette a szerelmes embert, hogy végrendeletében rátestálja a vagyonát. A diák ezután öngyilkos akart lenni, ám megakadályozták. A cselszövésben egy moszkvai ügyvéd is benne volt. A regény kiadásának jogáért - melyből Visconti készített filmet, Romy Schneiderrel a főszerepben - annak idején 14 ország legrangosabb kiadói versengtek.

Ahová tartozunk

Habe, Hans

424 oldal, keménytáblás 4980 Ft

Igazi irodalmi felfedezés ez a magyarul eddig még soha meg nem jelent Habe-regény. A nagyívű kortörténeti művet a méltán népszerű szerző a lerombolt Németországban, az 1945-47 között átélt események hatása alatt írta. A középpontban két megszálló tiszt élményei állnak; emberiességük és közös meggyőződésük barátokká teszi őket.  Mindketten házasok, de hosszú időre Európába vezette őket a háború. Mindkét férfinek drámai szerelmeket hoz személyes sorsa, miközben kemény hadászati és politikai történetek részeseivé válnak.  A létfontosságú és izgalmas események révén a barátok felismerhetik, hová tartoznak: oda, ahol a legtöbbet tehetik. „Hans Habe közismerten kiváló elbeszélő, aki minden könyvében saját sorsának bizonyos elemeit is feldolgozza. Ez a mű minden várakozásunkat felülmúlja.” Kölnische Rundschau
 


kép