kép

Keresés:

Szerző: Vandenberg, Philipp

A szerzőről:
  Német író, újságíró, művészettörténész, 1941. szeptember 20-án született Breslauban (a mai Wroclaw). Eredeti neve Hans Dietrich Hartel.
A szerző művei:

Kopernikusz átka

Vandenberg, Philipp

384 oldal, kartonált 3500 Ft

Liebherr Haman fiatal kőfaragó édesapját, a klasszikus műveltségű sírásót, az inkvizíció halála után boszorkánnyá nyilvánítja, tetemét kihantoltatja és nyilvánosan megégeti. Liebherr, akit egy vendéglős vesz magához, hamarosan szenvedélyes szerelmi viszonyt kezd fiatal és gyönyörű mostohaanyjával, elhatározza, hogy visszaszerzi családja becsületét. Apja hátrahagyott rejtélyes üzenete nyomán jut el egy bencés kolostorba, amelynek könyvtárában az egyház által betiltott és megsemmisített könyv utolsó megmaradt példányára bukkan...

A sixtusi összeesküvés

Vandenberg, Philipp

254 oldal, kartonált 2900 Ft

Detektívregény, politikai thriller - történelmi környezetben. Vatikánt leleplező történet. A sixtusi kápolna restaurálásakor különös felfedezés borzolja a kedélyeket: a kápolna fantasztikus freskóin betűkre bukkannak, melyek között első látásra nincs összefüggés. A gyülekezet prefektusa, Jellinek kardinális, miközben megszállottan dolgozik a különös betűrejtvény megfejtésén, a Vatikán titkos archívumában egy dokumentumba botlik, amely az egyház tanításait alapjaiban rengetheti meg. Talán Michelangelo mester áll kései bosszút Isten földi helytartóin? Vagy egészen másról van szó?

Bíbor árnyak

Vandenberg, Philipp

454 oldal, keménytáblás 3800 Ft

Alexander Brodkát külföldi útján éri anyja halálhíre. Azonnal visszarepül, ám a temetés már lezajlott.Ettől kezdve minden megváltozik. Telefonon fenyegetik, csak a véletlenen múlik, hogy túlél egy ellene irányuló merényletet.Brodkában felsejlik, hogy az események talán apjával lehetnek összefüggésben, akit ő sohasem ismert. De mi lehet ebben olyan veszélyes, hogy azért őt minden áron hallgatásra akarják bírni? A nyom Rómába, a Vatikánba vezet, ahol, hogy megtartsák a hatalmukat, a bíborba öltözött férfiak példátlan gonosztettet terveznek.

A zöld skarabeusz

Vandenberg, Philipp

330 oldal, kartonált 3300 Ft

A zöld skarabeusz - ez a legutolsó oldalig meglepő fordulatokban bővelkedő, misztikus régészeti thriller Egyiptomban játszódik, ahol a hatvanas években nemzetközi összefogással igyekeztek megmenteni a pusztulástól Abu Simbel sziklatemplomát. A világtól elzárt sivatagi táborban félelmetes emberi szenvedélyek koncentrálódnak. S hogy az asszuáni víztározó építése ne legyen zavartalan, arról gondoskodik a KGB, mely meg akarja hiúsítani a Ramszesz-kolosszus megmentését. A regény főhőse révén pedig az olvasó visszatér a régmúltba: Arthur Kaminski fölfedezi Ramszesz lánya és egyben felesége, Bent-Anat múmiáját, s annak kezében egy zöld skarabeuszt, melynek átka a mai napig kihat...

A Golgota-akta

Vandenberg, Philipp

398 oldal, kartonált 3500 Ft

Egy szervátültetés után meghal a páciens. Ami előszőr műhibának látszik, gyilkosságnak bizonyul. Gropius professzor, a sebész, aki kétségbeesetten kutatja az igazságot, maga is halálos veszedelembe kerül. A bűnügyi szimat és a megzavart érzések két titokzatos nő karjaiba űzik. De csak egyikük viszi őt közelebb a megoldáshoz.

A fáraók átka

Vandenberg, Philipp

318 oldal, keménytáblás 3300 Ft

Vandenberg 1941-ben született Breslauban. Tanulmányait félbehagyva a passaui sajtónál helyezkedett el. Fiatal újságíróként - főszerkesztője tiltakozása ellenére - saját költségén Egyiptomba utazott, és dokumentumokra épülő nonfictiont - régészeti krimit - írt a fáraók átkától elpusztult harminc régész történetéről. A könyv első kiadása a megjelenés napján elfogyott. A világ mintegy 30 országában vezette be a kiváncsi olvasókat a fáraók és hölgyeik magánéletébe. A könyv lenyűgöző olvasmány: egyszerre dokumentum, riport és fikció.

Az ötödik evangélium

Vandenberg, Philipp

322 oldal, keménytáblás 2900 Ft

Amikor a szép és fíatal Anne váratlanul megözvegyül nég nem sejti, hogy "ördögi terv" közepén találja magát, melyben mindenki kettős játékot űz. A haláleset után tudja meg, hogy műgyűjtő férjének egy szenzációs régészeti lelet, egy kopt pergamen fénymásolata volt a birtokában, melyért egyesek vagyonokat fizetnének. Anne maga is nyomozni kezd. Kiderül, hogy az írás egy bizonyos "ötödik evangélium", mely napvilágra kerülve romba döntheti az egyházat. Megindul a versenyfutás Róma tudós szerzetesei és két titokzatos alvilági csoport között, amelyek célja, hogy a lelet segítségével sárba tiporják az egyházat. Vajon melyikük ér előbb célba? És ki lehetett a régi irat szerzője? A hátborzongatóan izgalmas régészeti thrillerben senki sem az, aminek látszik.

Luxor királya

Vandenberg, Philipp

590 oldal, kartonált 3200 Ft

1939. Három hölgy találkozik a londoni Ritzben, hogy megemlékezzen arról a férfiról, akit tíz nappal korábban temettek el. Mindegyikük ugyanazt a férfit szerette: Howard Cartert, aki Tutanhamon fáraó sírjának megtalálásával szerzett magának hírnevet. Az asszonyok csak egy-egy fejezetet ismernek Carter életéből, így a beszélgetés során áll össze a fantasztikus kép arról a férfiról, aki a leghíresebb régészként vonult be a történelembe.

A hetéra

Vandenberg, Philipp

272 oldal, keménytáblás 3300 Ft

A maratoni csatamezőn görög katonák egy perzsa fogságból szökött fiatal görög lányt találnak. A gyönyörű és okos Daphnét Ariszteidész hadvezér parancsára a kultikus célokat is szolgáló prostituáltak, a hetérák veszik magukhoz. Daphné hamarosan az athéni arisztokrácia kedvence lesz. Egy hetéra azonban vagy a testét, vagy a szívét adhatja egy férfinak...
 


kép