kép

Keresés:

Szerző: Schneider, Ïsa

A szerzőről:

 Orvos, író, festőművész. Marosvásárhelyen született, számos regényében az ottani Föld utca lakóinak, hajdani ismerőseinek élettörténetét írta meg.

A szerző művei:

Morfondír

Schneider, Ïsa

216 oldal, keménytáblás 2200 Ft

"Ha már ismered egyik oldalamat (az a képes felem), most megismerheted egy másikat is, a hétköznapit. Ezt viselem minden nap, mert ez az igazi, a másik csak álarc. De sokszor felteszem. Most viszont itt állok smink nélkül, mert ez is én vagyok. E könyv epizódokat tartalmaz a Világ történéseiből, ahogyan én látom őket. Az is lehetne a címe: Mi újság az erdőben? Hogy melyik erdőben? Hát ebben itt, amelyikben élek. Élünk valamennyien." Rendkívül szórakoztató, humoros írások, naplójegyzetek, útleírások – az ismert orvos-írónő könyve rólunk, erdőlakókról.

Kísértetek, rejtelmek, átkok

Schneider, Ïsa

224 oldal, kartonált 2200 Ft

A Kísértetek, rejtelmek, átkok nem regény, és nem is tudományos munka. Leginkább parapszichológia, paranormális jelenségek leírása, elemzése, vizsgálata, de van benne egy kevés néprajz, és némi történelem is. Különlegesen érdekes és olvasmányos mű, mert erdélyi emlékeire, történetei fűzi fel gondolatait jóslásról, telepátiáról, varázslatokról de egy tapasztalt orvos mai tudásával felvértezve.

Az orvosnők korán halnak

Schneider, Ïsa

288 oldal, keménytáblás 2500 Ft

Az író életregénye ez a mű, egy orvosnő élete.Isa Schneider ritkán szerepel a nyilvánosság előtt. Nem szeret "fennforogni". Most - először és utoljára - beengedi olvasóit az életébe.Ám egy önéletrajznál azért több ez a könyv: korrajz, orvostörténelem, és a határokon kívül élő magyar anyanyelvű orvosok kitárulkozása. Mindemellett kedves, őszinte, szórakoztató, ráismerünk, mert olyan "izás", de itt most többet kapunk: a szülőföldnek, az ifjúkor városának nagyon szép, lírai bemutatását. Isa Schneidert erről az oldaláról még nem ismertük.

Hordalék

Schneider, Ïsa

190 oldal, kartonált 2100 Ft

Frizetzky Péter orvost úgy sodorta az élet, mint eltitkolt fia holttestét a sokat látott folyó. Szinte hihetetlen, de az élhetetlennek tűnő élet a 20. században játszódik, és a megrázó sors korántsem egyedülálló. Isa Schneider Hordalék című regényének főhősétől nem kevesebbet vett el a Ceausescu-diktatúra, mint egy emberhez méltó életet.

Őrült nők a fedélzeten

Schneider, Ïsa

256 oldal, keménytáblás 2200 Ft

Egyiptom végtelen kék ege alatt játszódik Isa Schneider legújabb regénye, melyben három különös nőt sodor egymás mellé a sors, s a Nílus királynője fedélzetén misztikus történetek elevenednek meg. Miközben az olvasó egy társasutazás résztvevőjeként megismerkedik Egyiptom számtalan csodájával, a felidézett múltból a Kelet és a zen-buddhizmus különös-borzongató világa tárul elé.

Hiúzasszony nem szeret

Schneider, Ïsa

184 oldal, kartonált 1900 Ft

Az ostrom utolsó napjai. A tizenhét éves Bibi körül romokban hever a város. Míg mások élelmet keresve bóklásznak, a lány egy feltört zsidó lakásból szatyorra való piperecikkel tér haza. Csak egy dolog izgatja: a lopásért kapott anyai pofonok ne hagyjanak nyomot frissen kikészített arcán. A hetvenegy éves Bibi magányosan, házába zárkózva él. Míg körülötte folyamatosan cserélődnek a huszadik század második felének kulisszái, ő maradt, aki volt: egy önző, lélektelen nőstény. Valóban maradt, aki volt? A népszerű írónő regénye - mint a korábbiaké is - egy újabb Föld-utcai lány története.

A különös szerető

Schneider, Ïsa

296 oldal, keménytáblás 2400 Ft

A különös szerető története egy sokak számára ismeretlen korszakban, a Ceausescu-diktatúra idején játszódik, s e különös korszak különös asszonyának nem kevésbé különös sorsát meséli el...

Csókolj meg utoljára

Schneider, Ïsa

240 oldal, keménytáblás 2200 Ft

A regény ismét a mitikus, titokzatos, meseszerű Föld utcából indul útjára. Hősnője jó, törékeny, kedves, megbízható, senki ellen nem vétett soha. Maradhatna így, ha engedné a Sors. De a Végzetet nem lehet kikerülni. Halmozódnak a lelki sérülések, és már csak kevés kell, hogy túlcsorduljon a pohár. Ilyenkor megnyílik a Mélység, eltűnik a meggondolás, belép a történetbe a Kimondhatatlan. Beláthatunk a tudattalanba egy pillanatra, s megértjük: milyen törékeny a személyiség.

Fogkefe a szükségcsomagban

Schneider, Ïsa

224 oldal, kartonált 2400 Ft

  Vannak különös sorsú nők, kivételes életek, titkos bűnök és olyan megoldások, amelyekre senki nem számít. Ïsa Schneider  új regénye szórakoztató, jó   lélektani tudással, fordulatosan megírt történet. Ismét egy Föld utcai lány, egy Erdélyből elszakadt orvosnő, Lara életébe enged bepillantást s egyben egy különös pszichoanalízis története is. Valaki a neten azt írta ezekről a könyvekről: „Isa Schneider rólunk ír, mi vagyunk regényei főhősei.   Ő soha nem túloz, inkább visszafogott. Lehet, hogy éppen ez a tartózkodás sejteti leginkább az írónő   közlendő szándékát: nem drámát, hanem valóságot ír!  Mint ebben a könyvben is. És a valóság mindig nagyon érdekes. Jobb, lebilincselőbb, mint bármely fikció."                                                     

Homokzene

Schneider, Ïsa

120 oldal, keménytáblás 1950 Ft

Ïsa Schneider Marosvásárhelyen született, a Városban, melyet soha, sehol nem nevez meg, mert a név elveszett az Időben. A leírásokban csak a ragyogás tűnik elő, mellyel emlékszik rá. Ennyit hagyott meg a Szülőföldből a Történelem. A hazavágyás minden prózai és lírai művében fájóan visszaköszön.Ï sa Schneider regényeit már megkedvelte a közönség. Költészetének legjobb darabjai többnyire rímes szabadversek, amelyek képzőművészeti látásmódjáról és a magyar nyelv zenéjének varázsos és biztonságos tudásáról is tanúskodnak.

A tizenegyedik parancsolat

Schneider, Ïsa

228 oldal, keménytáblás 2300 Ft

  A tizenegyedik parancsolat története mozaikokból épül kerek egésszé. A mozaikokat az író orvosi pályafutása alatt gyűjtötte össze és gyúrta egybe. A házasságban élő, emancipált nők testi-lelki gyötrelmeit tárja fel, amikor megtapasztalják életük párjának árulását. A történet ismerős, ha nem is mindig ilyen kemény, hisz a legtöbb asszony életében előbb-utóbb megjelenik egy „Muci” – vagy maga válik „Mucivá”. Egyik sem jó, de az előbbi a keservesebb. Aki harcba száll és elég kitartó, biztosan győz az utolsó menetben. A hősnő plasztikai műtétnek veti alá magát, a műtőasztalon végigpörgeti élettörténetét, és közben rádöbben, hogy egész élete úgy zajlott, ahogy azt a férfiak társadalma elvárta tőle. (Ünnepi könyvheti kiadvány)    

Lángba borult a tenger

Schneider, Ïsa

208 oldal, keménytáblás 2400 Ft

 Paulo Coelhóval – érdekes névazonosság – az egzotikus brazil tengerparton ismerkedik meg a regény hősnője. A magányos nő és a magányos férfi egymásba szeretnek, s az asszonynak – ha csak rövid időre is – megadatik a boldogság nagy élménye. Paulo, kilábalva alkotói válságából, gyönyörű dalokat ír kedvesének. Az egyiknek ez a címe: Lángba borult a tenger. De hamar eljön a búcsúzás pillanata… Egy különös, karakteres család négy generációja jelenik meg a regényben, amely sok országos és két világrészen vezeti át az olvasót. Könnyen olvasható, áradó mese, a korábban már megjelent regény átdolgozott, keménytáblás kiadása.

Házi papucsban

Schneider, Ïsa

224 oldal, keménytáblás 2400 Ft

Lehetne ennek a könyvnek az is a címe, hogy Az orvosnő is csak ember. És néha sajnos, pont úgy is viselkedik. Majd meglátjátok. Mert ebben a könyvben, kedveseim, nemigen lesz szó a hivatásról. Itt arról beszélgetünk, hogy mi is emberek vagyunk, és emberként is elkövetünk néhány baromságot – persze teljesen privát és minden meggondolás nélkül, ahogy jön –, ezért mégis inkább az lett a címe: Házi papucsban . Ez azt jelenti, hogy hivatalon kívül, minden felelősséget elhárítva, olyankor, amikor éppen élvezem, szabad vagyok. Úgy értem: nem vagyok szolgálatban, egy évben kiveszek én is kétszer két hetet, és csak nagyon keveset idegeskedem. Főként olyankor, ha eszembe jut, hogy Kiss úr, a helyettesem – ismeritek őt, szóltunk róla néhány közvetlen szót –, hogyan teszi tönkre éppen most a rendelőmet. Ilyenkor bedobok egy-két nyugtatót, hogy derűsen élhessem túl a pánikot, aztán az élet megy tovább. És nem is rosszul. Majd meglátjátok.
 


kép