kép

Keresés:

Szerző: Wallace, Edgar

A szerzőről:
  Richard Horatio Edgar Wallace   ( 1875 – 1932)   angol   krimi -, újság- és színműíró. 175 regényt, 24 színdarabot és számos újságcikket írt. Regényeit több, mint 160 esetben filmesítették meg. . Édesapja sohasem tudott létezéséről. Az édesanya újszülött gyermekét egy szerető házaspár gondjaira bízta.
. 1898-tól a Daily Mail c. újságnál volt haditudósító. 1902-től a Rand Daily Mail szerkesztője, majd kislánya halála után alszerkesztő a Daily Mail-nél. Felesége második terhessége alatt haditudósító az orosz - japán háborúban. Hazatérve, a kémek életétől megihletve, megírta első könyvét, a   Négy igaz embert . A könyv körül az író túl nagy reklámhadjáratot indított. . 1907-ben Kongóból tudósított, amikor felesége ismét gyermeket várt. Hazatérve, kétes ügyei miatt elbocsátották.  Egy magazin romantikus történetek megírására kérte föl, de ő inkább afrikai történeteket adott el a kiadónak, amivel nagy sikereket ért el.   Ő a híressé vált King Kong óriásgorilla alakjának kitalálója is.

A szerző művei:

A különös grófnő

Wallace, Edgar

252 oldal, kartonált 1900 Ft

Loist hivatalos iratokkal egy női börtönbe küldik. Az udvaron sétáló rabok között felfigyel egy nőre, akit különös körülmények között, gyilkosságért ítéltek el. Az igazgató elbeszéléséből rádöbben, hogy az asszony nem más, mint az ő sosem látott édesanyja. Elhatározza, hogy bebizonyítja anyja ártatlanságát.Ettől kezdve különös dolgok történnek körülötte...

A zöld íjász

Wallace, Edgar

502 oldal, kartonált 2200 Ft

Egy vidéki angol kastély nyugalmát különös eseménynek zavarják meg. Abe Bellamy, a gengszterből lett amerikai millimos éjszakáit a kastély váratlanul megjelenő középkori szellemének látogatásai keserítik. Miután a titokzatos kísértet a kastélyon kívül is megjelenik, sőt megöli a milliomos egykori üzlettársát, a Scotland Yard megindítja a nyomozást a Zöld Íjász után...

Bosambo

Wallace, Edgar

306 oldal, kartonált 1500 Ft

Kannibálok, egzotikus tájak, feszültség, hátborzongató kalandok. A kalandregény középpontjában Sanders, az angol gyarmatbirodalom teljhatalmú kormányzója áll, aki fekete Afrika legtitokzatosabb területén kísérli meg taktikával, diplomáciai érzékkel, szigorral összebékíteni a különböző bennszülött törzseket, és érvényesíteni Anglia érdekeit. A laza szerkezetű, hol humoros, hol szívszorító történetek másik állandó hőse, Bosambo, ez a csavaros eszű törzsfőnök, fortélyos de ugyanakkor gyermekien naiv lélek, önző és kapzsi, nevetségesen hiú, de a végletekig hűséges Sandershez. Bosambo tehát a brit kormányzóhoz szegődik, a bizalmasa lesz, de azért – ahol csak lehet – a brit bizalom árnyékában maga felé hajlik a keze.

A gyilkos fekete mamba

Wallace, Edgar

324 oldal, kartonált 2200 Ft

London lakóit egy gyilkos, fekete kígyó tartja rettegésben, mely sorra szedi áldozatait. A testeken két parányi seb, mint két tűszúrás, egészen közel egymáshoz. A halál oka: kígyóméreg.Mivel a Scotland Yard nyomozója kudarcot vall, színre lépnek Wallace legnépszerűbb hősei:Manfred, Gonsalez és Poiccart, a Három Igaz Ember, akik saját módszereiket használva derítik fel az igazságot és hozzák meg – az írott törvénnyel nem törődve - ítéletüket.De még számukra is nehéz feladat a zseniális Oberzohn professzor legyőzése.

Az eltűnt millió

Wallace, Edgar

228 oldal, kartonált 1300 Ft

Egy milliomos esküvője napján nyomtalanul eltűnik, s vele érintetlen széfjéből egymillió font is. Talán a -szerte keresett zsaroló áll a bűnesetek hátterében, aki persze egyáltalán nem "dilettáns", de ezzel, és számos más trükkel próbálja a rendőrséget hamis nyomra terelni. Az ügyben az eltűnt férfi barátja, a Scotland Yard felügyelője nyomoz, aki hamarosan rájön, hogy az események hátterében a milliomos menyasszonya áll...

Csontos mindent elintéz

Wallace, Edgar

292 oldal, kartonált 1700 Ft

– Tibbets hadnagy – mondta Hamilton komolyan –, legyen szíves, mondja meg, mi a hegyárnyékolás? – A hegyárnyékolás, drága jó tiszttársam? – ismételte Csontos. – Én tudom, hogy mi a hegyárnyékolás. Sok ember azt hinné, hogy csirkék, de én tudom… bizonyos fajta vonalak… ha például dombot rajzolunk… összevissza vonalak… tudod, azok a furcsa dolgok… egyfajta… – Csontos titokzatosan és különösen hadonászott a levegőben – árnyék… víz, drága jó barátom… – Rossz válasz – mondta Hamilton.

Csontos, a folyam ura

Wallace, Edgar

168 oldal, kartonált 1200 Ft

Wallace ebben a kötetben Tibbets hadnagy - azaz Csontos - kalandjait meséli el. A szeles, tudásszomjában mindig új és új élményt kereső fiatal katonát szerencséje vagy szerencsétlensége sodorja örökös vidám kalandok felé, amelyekből sokszor csak élete kockáztatásával menekül meg.

Borzalmak kastélya

Wallace, Edgar

208 oldal, kartonált 1800 Ft

Egy őrült vénember – mellesleg kilencszeres gyilkos – megszökik az Igazságügyi Elmegyógyintézetből. Egy fiatal lány állást vállal egy különös tengerparti szállodában. Egy olasz szépfiú – amúgy a londoni alvilág egyik vezére – a szerelmével üldözi, és ez lesz a veszte. Az Államügyészség karizmatikus nyomozója sok mindent tud, de azt még ő sem sejti, miféle borzalmaknak várnak hőseinkre. Az olvasó is csupa rejtéllyel találja magát szemben. Kicsodák a Könnyek Házának titokzatos lakói? Hol bujkál az öreg Flack? Kik rabolták el a Nemzeti Bank aranyszállítmányát? Mit rejtenek a szálloda nyirkos kazamatái? Hová tűnt a Scotland Yard detektívje? És Margaret Belman? Nem kell aggódni: a végén minden kiderül. De izgulni azért lehet és kell is az elejétől fogva. A végkifejlet pedig olyan megrázó, akár… egy földrengés!
 


kép