kép

Keresés:

Szerző: Erskine, John

A szerzőről:
 John Erskine (1879 -1951) amerikai pedagógus és író, az Amerikai Írók Szövetségének első elnöke .
Több humoros regényt írt régi mitológiai történetek, legendák alapján, így az  Ádám és Éva mellett a Pénelopé férjé-t és a Szép Heléna magánéleté-t.
A zene is foglalkoztatta, írt opera szövegkönyvet - és egy időben a New York-i filharmonikusok magánénekese volt.


A szerző művei:

Ádám és Éva

Erskine, John

312 oldal, keménytáblás 3300 Ft

sten megteremtette az embert – saját képére, magányosnak. Az állatoknak társakat adott, az embernek lelket. Istennek tetszett ez a megoldás, de az ember nem volt vele megelégedve. Megpróbált barátságot kötni az állatokkal, de eljött a nap, mikor az isteni magány nem volt többé elviselhető. Isten tehát megteremtette Lilitet, a legvarázslatosabb női testben, mely valaha létezett. Ám Lilitnek nem volt lelke, ezért Isten megteremtette Évát is, és Ádám lelkét megosztotta kettejük között. És itt kezdődik a humoros háromszög-történet, melybe az író bonyolítja az Édenkert első lakóit. Ádám hánykolódik a két nő vonzerejének hálójában; odaadása ingadozik az érzéki Lilit és a titokzatosabb Éva – a testi és a spirituális szerelem között.

A boldogtalan Villon boldog napjai

Erskine, John

320 oldal, keménytáblás 2500 Ft

A mulandóság korbácsa hajszolta. Hogy nagyon kell sietni, mert hamar elszáll az élet. Szépséges csodák fájdították szívét és szemét. Mindent akart és semmit el nem szalajtani. A vágy mohóságában meg-megbotlott, bizony: ezért érezzük annyira magunkénak őt és az életét. Komor színekben festette meg önmagát, de élete ma is eleven és élni fog késő századokon át. Ebben az életműben - életében és műveiben - a visszataszító vonásokat régen elkendőzte már a halhatatlanság aranyfüstje.
 


kép